Кои се начините да се справите со дехидрираната кожа во студените зимски месеци?

Кои се начините да се справите со дехидрираната кожа во студените зимски месеци?

Како што времето станува поладно, структурата на кожата почнува да се менува. Влажната и блескава кожа што ја имате во лето може да се претвори во сува и испукана. Со внимателна грижа и правилни движења, можете да се ослободите од ова и најдобро да се грижите за вашата кожа. Имаме мали совети и предлози за нега на кожата што треба да ги споделиме со вас како дел од начините за справување со дехидрираната кожа во студените зимски месеци!

Негата на кожата се однесува на многу сеопфатна област. За да се грижите правилно, прво мора да ја знаете вашата кожа. Иако се чини дека сувата кожа е најтешка меѓу типовите на кожа, секој тип на кожа има различна тешкотија. Меѓутоа, ако ги користите вистинските производи и правилно одговарате на потребите на вашата кожа, можете да ги отстраните сите овие проблеми. Како Alix Avien Paris, добро се грижиме за вас и вашата кожа!

Нега според типот на кожа

Сувиот тип на кожа е еден од типовите на кожа на кои најмногу им е потребна влажност. Поради сувост, особено во пределот на образите, кожата може да се лупее со текот на времето. Особено поради студот, вашата кожа ќе биде повеќе погодена и овие излевања ќе се зголемат. Со ефектот на студ, вашата кожа станува почувствителна и послаба од порано. За да го спречите ова, треба да изберете хидратантен крем погоден за вашиот тип кожа.

Чувствителната кожа, како што е сувата кожа, е многу погодена од студот. Ако вашиот тип на кожа е чувствителен, треба да ги идентификувате овие точки и да бидете подготвени за студот. За вашиот тип на кожа кој е црвен и дава ненадејни реакции, најдобро би било да изберете хидратантни креми на кои пишува „погодна за чувствителна кожа“. Настинката и нејзините ефекти врз кожата

Структурата на кожата станува сува поради многу причини. Можеме да наведеме многу различни причини како што се неправилно и редовно навлажнување, намалување на потрошувачката на вода и намалување на влажноста. Покрај овие причини, постојат и неодоливи причини; Студеното време кое доаѓа со зимските месеци.

Студот е фактор кој ќе има корист од вашата кожа кога ќе се погледне директно. Сепак, имајќи ги предвид временските услови, стапката на влажност е помала отколку во топло време. Поради оваа причина, сосема е нормално вашата кожа да се исуши и да покажува дополнителни реакции на ладно време. Треба да користите и соодветен производ во однос на нега на кожата.

Нега на кожата што не треба да ја правите на ладно време

Кожата, која се заштитува според временските услови, ќе ве рефлектира на најдобар начин кога е соодветно негувана. Ако не се грижите правилно на ладно време, што е особено важно за сува кожа, вашата кожа ќе почне да опаѓа со текот на времето. Секој тип на кожа треба да биде внимателен поради сувоста, која се јавува и кај чувствителна кожа. Па, кои се најчестите грешки кои се прават во студените зимски месеци?

Некористењето креми за сончање е една од најголемите грешки во зимските месеци. Дури и ако сонцето не се покажува, вашата кожа ги чувствува зраците што доаѓаат од сонцето. Поради оваа причина, треба да продолжите да користите крема за сончање дури и во зимските месеци.

Како втора најголема грешка е прикажана употребата на производи кои содржат парфем или алкохол, а кои не се препорачуваат за сите типови кожа. Овие производи, кои се целосна непријатност за сува кожа, треба да ги исфрлите од процесот на нега.

Покрај факторите кои предизвикуваат сувост на кожата, го има и во производите. Не е во ред да се мие со сапун наместо производи за чистење на лицето соодветни за вашиот тип кожа. За чувствителните типови на кожа, ова е една од најголемите грешки што треба да се избегнуваат.

Многу е честа идеја да се користи топлина против студено време. Сепак, концептот на топла вода во негата на кожата е сосема погрешен. Топлата вода ќе ја остави вашата кожа уште повеќе дехидрирана и ќе има големо влијание врз нејзиното сушење.

Како Alix Avien Paris, ви препорачуваме секогаш да користите производи соодветни за вашата кожа и да го чувате вашиот хидратантен крем со вас за начините за справување со дехидрираната кожа во студените зимски месеци!

Share on: