РАБОТИ ШТО ТРЕБА ДА ЗНАЕТЕ ЗА НЕГАТА ЗА БРАДА

Иако на жените прво им паѓаат на ум кога станува збор за нега на кожата, мажите исто така вршат одредени ритуали за нега. На пример, бричењето е меѓу најчесто повторуваните ритуали за дотерување кај мажите. Нанесете лосиони, креми и слично на кожата по бричење. Доколку се нанесуваат масла, неопходно е да се применат одредени рутини за нега за растење на брадата.

Брадата, која зазема важно место во машкиот стил, повеќето жени ги гледаат и како симбол на привлечност. Па, дали ја преземате потребната грижа за вашата брада, која е дел од вашиот имиџ?

Ќе зборуваме за трендот на брада кој стана модерен кај мажите последниве години и советите за нега на брадата.

Што треба да се земе предвид при негата на брадата?

  • Една од најчестите грешки кога ќе одлучите да ја пуштите брадата е заборавањето или занемарувањето на кожата под брадата. Само затоа што кожата е подолго време покриена со брада не значи дека долната кожа е заштитена. Кога не се прави соодветна нега на кожата, во брадата се јавува иритација, првут, лупење и чешање. За да се избегнат ваквите негативни ситуации, неопходно е да се навлажнува кожата во редовни интервали. Маслото за брада и серумот за брада се одлични производи што ви помагаат овде. Ossion Premium Barber Beard Oil е прекрасен производ кој ќе го обезбеди посакуваниот ефект за меки и удобни бради.
  • Една од занемарените работи во негата на брадата е миењето на брадата. Повеќето мажи не знаат дека треба да ја мијат брадата. Смета дека миењето со туш е доволно. Препораката во овој поглед е да ја миете брадата на секои 2 дена. Покрај тоа, производите за нега што се користат за чистење на брадата треба да бидат одвоени, а треба да се користат шампони и средства за чистење соодветни за структурата на косата на брадата.
  • Друга работа што треба да се земе предвид при негата на брадата е дека брадите треба да се чешлаат и негуваат во редовни интервали. Тренирањето на фоликулите на косата со чешлање ќе ви обезбеди естетски изглед бидејќи ќе ги натера да растат во одредена насока. Со цел вашата брада да расте на здрав начин, правењето корекции во редовни интервали со помош на машина за бричење или ножици ќе ви помогне да го постигнете посакуваниот модел на брада со силна и убав изглед.

Нега на кожа кај мажи

Придобивките од маслото за нега на брада!

Иако не толку како жените, и мажите денес посветуваат големо внимание на негата на кожата. Особено по пуштањето брада, тие посветуваат големо внимание на грижата за брадата за да се погрижат нивните бради да изгледаат импресивно. Затоа маслата за нега на брада се едни од најважните производи за нега на кожата на мажите.

За што се користи маслото за нега на брада?

  • Целта на маслата за нега на брада е да ја навлажнуваат кожата.
  • Маслата за брада, кои ја смируваат кожата и ја прават брадата помека, ве спасуваат и од запоставените бради со меки изглед.
  • Благодарение на маслата за нега на брада, вашата брада изгледа посветла и поживописна.

Употреба на масло за брада; Капкањето на неколку капки масло за брада наутро и навечер во вашата дланка и масирање за да стигне до кожата под брадата ќе ви даде помека и поубава брада.

Ако сакате да имате здрава брада, треба да го направите сето тоа целосно. Исто така, за нега на машка брада, дефинитивно треба да го додадете Ossion Premium Barber Beard Serum во вашата рутина за нега на брада.

Share on: