НОВА ГЕНЕРАЦИЈА ТЕХНОЛОГИИ ЗА НЕГА НА КОЖАТА

Брзата промена и трансформација во технологијата длабоко влијаеше на индустријата за убавина. Денес, благодарение на нанотехнологијата, можно е да се пркоси на времето и да се поправи сликата на 30-годишна возраст. Специјалистот за коса, нега и убавина и инструктор, мајстор Фиген Актосун, рече дека овие нови технологии, кои ја направија легендата за „Фонтаната на младоста“ вистинска, станаа популарни меѓу жените за кратко време. Изразувајќи дека секој период има свои трендови, Актосун ги направи следните забелешки: „Изгледот млад и запирање на ефектите на времето и гравитацијата се грижа на жените уште од античко време. Поради оваа причина тие отидоа под нож и презедоа големи ризици. Како што се лифтинг на лицето, затегнување на вратот, операции за добивање обновени слоеви на кожата со примена на сериозни ефекти на изгореници со хемиски раствори… Или сакаа поматен, но младешки израз како што е филер за ботокс. Денес, апликациите за убавина кои доаѓаат со уреди за убавина и нега базирани на нанотехнологија се популарни. Постојат многу причини за ова. Првата причина е, секако, што не ги носи ризиците кои можат да се појават при операцијата, а другата е што е поевтин во споредба со операцијата и содржи решенија кои не го одвлекуваат вниманието на луѓето од нивната работа. Исто така, важен фактор е тоа што тие го гледаат ефектот за кратко време“.

Share on: