Rruajtja

Me rutinën e duhur të kujdesit pas rruajtjes, mund t’i jepni fund plotësisht problemeve si acarimi, skuqja dhe lëkura që keni përjetuar shpesh në lëkurën tuaj!

Edhe pse femrat janë përgjithësisht në krye kur bëhet fjalë për kujdesin e lëkurës, është një fakt i qartë se edhe meshkujt kanë nevojë për kujdesin ndaj lëkurës. Për më tepër, nuk duhet harruar se burrat përballen me realitetin e rruajtjes gjatë gjithë jetës së tyre të rritur.

Mjekra që mbulon zonën e fytyrës dhe qafës së meshkujve mund të shkaktojë ndryshime të përhershme në sipërfaqen e lëkurës për shkak të strukturës së tyre të fortë dhe karakteristikave të rritjes së shpejtë. Përveç strukturës së mjekrës, procedurat e rruajtjes që mund të bëhen vetëm me pajisje metalike mund të nxisin negativisht këto ndryshime. Për këtë arsye, probleme të tilla si acarim, skuqje, ndjeshmëri dhe lëkurë mund të shfaqen shpesh në zonën e mjekrës.

Cili është përdorimi i kolonjës pas rruajtjes?

Kur rruani mjekrën, krijoni shumë prerje të vogla në fytyrën tuaj që janë të padukshme për syrin e lirë, duke ekspozuar pjesë të epidermës (lëkurës) dhe pore që mund të strehojnë baktere ose dëmtues të tjerë. Këlni është një dezinfektues i mirë i njohur për vetitë e tij shumë antibakteriale.

Përveç kësaj, edhe pse kolonjet pickojnë pas rruajtjes, ato mund të ofrojnë lehtësim afatshkurtër falë aromës së tyre të këndshme freskuese.

Share on: